СТАНИ БГ

ЧЛЕНСТВО     ДОБРОВОЛЧЕСТВО    

  Членство  

Искам да стана член на ПП „Движение България на гражданите“. Има ли изисквания?

Член на „Движение България на гражданите“ може да стане всеки български гражданин, който притежава избирателни права, не е осъждан, не е член на друга политическа партия, не е принадлежал към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия и приема устава и програмните документи на партията.

Искам да стана член на Движение България на гражданите. Как?

Писмено попълвате два документа: декларация за индивидуално членство и декларация за непринадлежност към Държавна сигурност. Попълнените документи се подават лично до общинското ръководство (по постоянен адрес), което изготвя свое становище и чрез областния координатор изпраща попълнения комплект до Националния съвет. Членството възниква от момента на решението на Националния съвет за приемане на кандидата.

Вече съм член. Какви са моите права и задължения?

Всеки член на „Движение България на гражданите“ има право да изразява мнение и да прави предложения по въпроси обсъждани в партията, да иска и да получава информация от нейните органи, както и да бъде издиган като кандидат за изборни длъжности по установения ред. (Устав на „Движение България на гражданите“)
Всеки член на партията е длъжен да плаща членски внос, да работи за целите на партията, да спазва решенията и да пази престижа и доброто име на Движение България на гражданите.

Прекратяване на членство. Как и защо?

Членството в „Движение България на гражданите“ е доброволно и може да бъде прекратено чрез подаване на заявление за напускане до Националния съвет.
„Движение България на гражданите“ запазва правото да прекратява едностранно членство при констатиране на неплащане на членски внос за повече от 1 година, както и да изключва членове, чието поведение е в нарушение с Устава на партията.

 

 

  Доброволчество  

 

“Движение България на гражданите” нямаше да бъде реалност без хората, които ежедневно ни помагат, подкрепят и са вярно рамо в трудните моменти. Доброволците са ценна част от екипа, вероятно най-ценната. Млади, по-порастнали, студенти, работещи, майки и татковци, политолози, журналисти, собственици на малък и среден бизнес, читанки и по-буйни, но будни хора, които знаят, че нищо не става без труд и всяка промяна идва чрез действие. Зад всички събития, срещи в страната, медийни изяви на членовете на партията, ежедневни задължения в офиса, прозвънявания на симпатизанти и изработване на конкретни експертни предложения, стоят доброволци.


Искам да стана доброволец. Как?

Всеки кандидат-доброволец попълва електронната анкетната карта тук или на място в регионалните ни офиси. За да сте доброволец на ПП „Движение България на гражданите“ не е задължително да сте член на партията.

Това са част от историите на нашите доброволци.

Боян Цветков, 22г., студент по Политология
„Студент съм в УНСС, трети курс. Доброволец съм в „Движение България на гражданите“, защото България има нужда от промяна, а в този проект са хората, които са способни да променят нещата. Най-интересни са ми срещите, които се организират всяка сряда. Дискусиите са високо интелигентни и всеки участващ може да предложи напълно адекватен план за действие по даден въпрос.“

Виктор Кирилов, 32г.
“Доброволец съм в България на гражданите, защото вече наистина ми писна от глупостите на управляващите. Правя това с удоволствие и надежда, че с моя труд ще помогна тези хора да бъдат поставени на мястото им, а именно далеч от властта, защото те са некадърни и ни теглят към дъното. В управлението на нашата родина трябва да има място за знаещи, можещи и отговорни хора, който да работят за нейния просперитет и граждани. В противен случай младите хора ще продължаваме да бъдем принуждавани да напускаме Бълария. Точно за това съм толкова мотивиран и върша всичко с огромно желание, а задачите, които ми се възлагат са винаги интересни и обогатяващи знанията и качествата ми.“

Десислава Желязкова, студент по Право, 4-ти курс
„Доброволец съм в „България на гражданите“, защото имам гражданска позиция, желание за промяна и ентусиазъм. Като доброволец участвам в организацията на различни събития като кръгли маси, например, както и помагам за пътуванията на членове от Националния съвет за срещи с обществеността из страната.“

Деян Христакиев
“Включих се като доброволец още когато се създаде сдружение „България на гражданите”. За сбирките на доброволци разбрах от Фейсбук. Спечелиха ме многото млади хора, готови да отделят от личното си време си за обществена кауза. В последствие се учреди партия „Движение България на гражданите” и започна обособяването на работни групи. Политолог съм по образование и проявих интерес към екипи, които се занимават с аналитичната част от дейностите. С други политолози участвам в група, която подготвя писането на речи и анализира политическата ситуация в страната. Най-ценното е възможността да чувам различни гледни точки, които ме карат да търся по-добри аргументи за себе си и в крайна сметка да научавам нещо ново всеки път.
Много са приятни и редовните срещи на доброволците. Сред тях изпитвам истинско чувство на общност и споделени ценности.“

Елиза Зетова, студент по Политология
"Чрез доброволчеството видях начин не просто да изразя недоволството си от сегашното статукво на държавата, а чрез работата си да дам своя малък принос за промяната му. Като студент по Политология, за мен представлява голям интерес както практическото приложение на наученото в университета, така и срещата с хората, които правят политиката на държавата."

Марина Димитрова, 23г., Магистър по финансов мениджмънт
„Аз съм доброволец в „България на гражданите“, защото вярвам , че партията има потенциала да направи България едно по-добро място за живеене и отглеждане на нашите деца. Аз искам достоен живот за всички българи. И точно затова, като доброволец давам без колебание най-ценното си – време, енергия и знания.“

Тодор Тодоров, 18г., студент по Политология във Великобритания
„Завърших Софийската математическа гимназия тази година. Присъединих се към „България на гражданите“ няколко месеца преди това. Срещнах се с мотивирани и положителни хора, работещи да променят страната ни към по-добро. Тогава реших да стана доброволец. Тъй като в момента съм студент във Великобритания, основно помагам с онлайн дейности и мониторинг на форума. В „България на гражданите“ никога не е скучно. Това е едно чудесно място, с чудесен екип – причина да искам да се върна в България в бъдеще.“

Христина, 22 г., студент по Политология в четвърти курс
„Включих се като доброволец в „България на гражданите“ от самото учредяване на партията. Първото ми впечатление беше колко спокойни, позитивни и отворени към всякакви идеи са хората в офиса.
Безспорно едно от най-интересните събития е редовната среща на доброволците, провеждаща се всяка седмица, на която може да чуеш всичко – от образователни лекции и нищене на наболели обществени, икономически и политически въпроси, до някоя и друга забавна история или гаф. В „България на гражданите“ са високо ценени личните качества и усилията, които всеки един от нас влага. Най-важен е фактът, че всеки може да стане доброволец и да участва активно в сферите, в които се чувства подготвен.”

 

 

 

 

 
   
      Copyright 2014 Всички права запазени | Условия за ползване на сайта